Hét Online Trainingsinstituut

Van live naar online
Meer hieroverStart hier

Zet vandaag nog de eerste stap!

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

live trainen

Hét Online Trainingsinstituut

De Klassikale Training

In 2020 werden we opgeschrikt door een virus dat zo besmettelijk was, dat we contact met anderen zoveel mogelijk moesten mijden.

Dat betekende ook: geen klassikale trainingen meer. Veel trainingen werden geannuleerd, wat een enorme strop betekende voor de trainers, de bedrijven en vooral de deelnemers.

Gelukkig blijken er hele goede alternatieven te zijn: wie kijkt er vandaag nog op van een training, vergadering of afspraak via Teams, Zoom of WebEx?

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Offline naar Online

Zowel deelnemers als trainers moesten even wennen aan de nieuwe werkelijkheid. Met elkaar in gesprek over lastige situtaties via een beeldscherm en oortjes, voelt anders dan fysiek tegenover elkaar. Maar hoe vaker zij op deze manier werkten, hoe  minder belemmerend het werd. Ze zagen ook de voordelen:

  • Geen reistijd
  • Efficienter
  • Mogelijkheid van opnemen en herhalen
  • Onafhankelijk van locatie

 

vaardigheden leren

Hét Online Trainingsinstituut

Opnieuw uitvinden

Uiteraard kan een Klassikale Training niet een-op-een omgezet worden in een Online variant. Opdrachten, oefeningen en materialen werken anders via een beeldscherm. Bestaande materiaal moet beoordeeld worden op bruikbaarheid en eventueel aangepast worden. Middelen die normaal gebruikt worden, zoals een flipover, worden vervangen door een online variant, zoals Mural, Padlet of een whiteboard. Tot slot moet er gekozen worden via welk programma er getraind gaat worden, waarbij mogelijkheden en beveiliging een grote rol spelen.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Nieuwe kansen

Nu het stof wat gedaald is en men meer gewend is aan het online trainen, ontdekken we steeds meer nieuwe mogelijkheden.

De digitale wereld is enorm in ontwikkeling en dagelijks komen er nieuwe middelen bij. Niet alleen de laptop, maar ook de smartphone speelt een steeds grotere rol in Online Trainingen. Niet zelden wordt een bestaande training bij het omzetten naar een online variant, opnieuw onder de loep genomen en worden gewenste verbeteringen doorgevoerd.

 

Welk leermiddel is geschikt voor online training
MOOC

Hét Online Trainingsinstituut

Offline of Online?

Voor veel trainingen is Klassikaal nog steeds de beste variant. Al was het maar omdat mensen sociale dieren zijn die graag live met elkaar in verbinding staan.

De voordelen van Online liegen er echter niet om. De flexibiliteit die Online Trainen biedt, zoals het wegvallen van de (lange) reistijd en huur van dure locaties, maken van deze variant een aantrekkelijk alternatief. 

Daarnaast groeit het aantal middelen voor Online Trainen, in tegenstelling tot de Klassikale training. Voor veel bedrijven het sein om vooral in te zetten op Online Trainen.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

De ideale mix

Het Online Trainingsinstituut stimuleert het inzetten van Online Trainingen bij bedrijven waar de voordelen de nadelen overtreffen.

Daarom komen wij graag in gesprek met bedrijven die hun Offline Training willen omzetten naar een Online variant, waarbij er live getraind wordt.

Ook kijken wij graag mee naar hoe de beide varianten elkaar kunnen versterken. Om optimaal te profiteren van de sterkte punten van beide vormen van trainen.

Ons uitgangspunt daarbij is:

“Online waar het kan, offline waar het moet.”

begeleiden Online Training maken

Hét Online Trainingsinstituut

Professionele begeleiding

Het Online Trainingsinstituut begeleidt bedrijven die online willen trainen. Het is belangrijk daarbij te kijken naar wat het beste past bij het bedrijf, het type training dat wordt gegeven, de deelnemers aan die training en de middelen die een bedrijf beschikbaar heeft.

Om tot een goed advies te komen zodat een bedrijf keuzes kan maken die voor korte en lange termijn rendabel zijn, bieden wij een compleet traject van begeleiding:

  • Uitgaan van de aanwezige kennis binnen het bedrijf
  • Strategie eerst, daarna de Online Training
  • Begeleiding bij het didactisch ontwikkelen van de Training
  • Optie om de Online Training op platform te laten bouwen
  • Ondersteuning bij marketing gericht op de verkoop van de Training
Doelgroep bepalen

Het Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Hét Online Trainingsinstituut

Waar wij je mee kunnen helpen

Met onze kennis van Strategie, Marketing en Didactiek, zijn wij de perfecte gesprekspartner voor organisaties die graag een Online Training willen, maar bij wie het ontbreekt aan kennis en/of tijd om dit zelfstandig op te bouwen.

Het Online Trainingsinstituut begeleidt je bedrijf door het gehele proces zodat zeker bent van een succesvolle lancering van de Online Training.

Wij denken met je mee

Je profiteert van onze jarenlange ervaring in ons vakgebied.

Aanvullend

Persoonlijke begeleiding waarbij we elkaar versterken. 

Creëren

De nadruk ligt op de creatie van een topproduct.

Strategisch

Wij voegen alle (inhoudelijke) expertise samen tot een optimaal resultaat.

Hét Online Trainingsinstituut

Waarmee kan ik je helpen?

Online Trainingen kent vele varianten. Er kan zowel live als volledig online getraind worden, al dan niet in combinatie met een offline bijeenkomst.

Wij geloven sterk in de ideale mix van alle vormen van trainen. Dat wil niet zeggen dat er altijd een combinatie gemaakt wordt van Offline, Live en Online. Integendeel. Het onderwerp, doel en de doelgroep bepalen wat de beste optie is voor de Training.

Samen met de trainer (of het bedrijf) bekijken waar de training aan moet voldoen en welke middelen de trainer kan inzetten. We mixen net zolang, tot de ideale combinatie is gevonden en de opdrachtgever tevreden is.

 

Neem contact op

Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450