Het Online Trainingsinstituut

Training, Workshop, Cursus of Opleiding
Meer hieroverStart hier

Zet vandaag nog de eerste stap!

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

Hét Online Trainingsinstituut

Vaardigheidstraining

Trainen betekent oefenen met als doel om vaardigheden aan te leren of te verbeteren. Online Trainingen zijn daaarbij een ideaal hulpmiddel. Door een slimme inrichting van het programma, kan een model of theorie vooraf worden uitgelegd. Bijvoorbeeld met een tekst, animatie of video. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met opdrachten om de vaardigheden te oefenen. Dit werkt goed voor onder andere communicatievaardigheden en voor nieuwe toepassingen van apparaten en machines.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Voorbereiding

In veel traingen is kennis of theorie een belangrijk deel in die training. Normaal legt een trainer die theorie uit tijdens de training. Dit is vaak tijdrovend, vooral als er niveauverschil is tussen de deelnemers. Met een Online Training kan een deelnemer zich vooraf voorbereiden. Dat doet hij of zij in eigen tempo. Tijdens de live dag kan nu veel sneller met de praktijk gestart worden. Het is dan wel belangrijk dat alle deelnemers zich voorbereiden. Ook is een goede afstemming tussen de online en offline training van groot belang.

 

 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Onboarding

Voor nieuwe medewerkers zijn de eerste weken vaak een zoektocht. Welke producten of diensten worden geleverd, welke afdelingen heb je mee te maken, welke processen en procedures zijn belangrijk en hoe vind je snel je weg in het pand? Dankzij een Online Training leert elke nieuwe medewerker snel en makkelijk het bedrijf kennen, zonder collega’s onnodig te belasten. Bovendien kan de inhoud snel worden aangepast zodat een nieuwe medewerker altijd de meest actuele informatie ontvangt.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Producttraining

Een Online Training is uitermate geschikt voor het introduceren van een nieuw product of dienst waarvoor medewerkers en/of klanten getraind moeten worden. Normaal zou dit een kostbare aangelegenheid zijn met een complex planningsproces. Dankzij de Online variant kunnen de juiste personen op de juiste momenten met de juiste middelen getraind worden. Eventuele wijzigingen zijn snel en makkelijk doorgevoerd en daarna voor alle deelnemers met een druk op de knop toegangelijk.

MOOC

Hét Online Trainingsinstituut

MOOC

Massive Online Open Courses zijn eigenlijk geen trainingen maar het is een virtuele ruimte waarin de deelnemers zelf onder leiding van een of meer moderators (begeleiders) een onderwerp gaan onderzoeken en hun kennis hierover verdiepen. De moderators zorgen voor een veilig klimaat en kunnen bijvoorbeeld discussies opwekken met stellingen waarop deelnemers reageren. Er is ook ruimte voor experts om hun kennis te delen over het onderwerp en er worden onderzoeken gepubliceerd.

Het idee achter een MOOC is ‘Social Learning’: we leren van en met elkaar in een open ruimte.

 

 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Certificeringstraining

Om een specifiek certificaat of dieploma te behalen, volgt een deelnemer vaak een theorie- en een praktijkgedeelte. Online Trainingen zijn ideaal als het gaat om kennisoverdracht. Door de theorie op meerdere manieren aan te bieden, bijvoorbeeld via een video, via een leestekst, met extra oefeningen, een samenvatting, etc., kan een deelnemer leren volgens zijn of haar eigen leerstijl. Bovendien wordt de training in eigen tempo gevolgd, wat de kans op succes direct vergroot.

 

 

certificaat

 

 

entreetoets

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Entreetoets

Wanneer een training een specifieke voorkennis vraagt van de deelnemers, zijn Online Trainingen de meest effectieve manier om de toets af te nemen. Indien nodig kan de toets worden gecombineerd met vooraf een toelichting over het onderwerp of juist na de toets een op maat gemaakte toelichting. Dankzij de techniek achter online trainingen is het mogelijk om volledig automatisch alle deelnemers die (extra) informatie te geven die nodig is om de gewenste training te volgen. Dit bespaart tijd en kosten.

Hét Online Trainingsinstituut

Professionele begeleiding

Het Online Trainingsinstituut begeleidt bedrijven die online willen trainen. Dat kan ieder type training zijn als hierboven beschreven. Doordat we eerst kijken naar de strategie van een bedrijf, weten we zeker dat de Online Training van toegevoegde waarde is. Pas daarna wordt de inhoudelijk kennis die aanwezig is in een bedrijf, vertaald naar een Online Training op maat. Het Online Trainingsinstituut werkt nauw samen met de betreffende afdelingen om het bedrijf zoveel mogelijk zelf de training te laten ontwikkelen. Zo blijft het eindproduct dicht bij het bedrijf.

  • Uitgaan van de aanwezige kennis binnen het bedrijf
  • Strategie eerst, daarna de Online Training
  • Begeleiding bij het didactisch ontwikkelen van de Training
  • Optie om de Online Training op platform te laten bouwen
  • Ondersteuning bij marketing gericht op de verkoop van de Training
begeleiden Online Training maken

Het Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Het Online Trainingsinstituut

Waar wij je mee kunnen helpen

Door onze ruime ervaring op het gebied van strategie, marketing en online opleiden, weten wij als geen andere organisatie wat er nodig is om een succesvolle Online Training op te zetten voor een bedrijf.

De unieke combinatie van deze disciplines in één bedrijf, maakt het Onine Trainingsinstituut tot dé partner voor aanbieders van Online Trainingen die het beste uit hun deelnemers willen halen.

De leeromgeving

Een betrouwbare techniek achter een Online Training is het halve werk.

Didactisch sterk

Didactische vaardigheden maken dat je de aandacht vast houdt.

Trainingsplatform

Een trainingsplatform ontwikkelen voor meerdere trainingen.

Community

Samen kom je verder door te leren van elkaar in de community.

HET ONLINE TRAININGSINSTITUUT

Een Online Training

De keuze voor de juist type training is afhankelijk van veel verschillende factoren. Ik kan me goed voorstellen dat een organisatie het lastig vindt te bepalen wanneer welk type ingezet wordt en wat de gevolgen zijn van die keuze.

Omdat een Online Training een behoorlijke investering vraagt in tijd, geld en energie, is het goed om hierover te sparren met een ervaren online trainer. Wij komen graag met jou en je bedrijf  in contact.

Neem contact op

Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450