Hét Online Trainingsinstituut

Waarom Strategie eerst?

Het opzetten van een Online Training wordt voor steeds meer bedrijven interessant. De coronacrisis heeft ons geleerd dat we veel van onze activiteiten prima online kunnen doen. Veel meer dan wij dachten. Maar hoe weet je nu waar je het beste op in kunt steken en of dat wel succesvol zal zijn? Het Online Trainingsinstituut start elk project met een strategiesessie met een ervaren marketeer. 

thuiswerken

Hét Online Trainingsinstituut

Voor wie is dit interessant?

Online Trainingen zijn een goed alternatief voor Offline Trainingen. Nu thuiswerken het normaal is, neemt de behoefte aan Online Trainingen sterk toe. Waarom dan toch veel trainingen niet succesvol zijn? Het ontbreekt vaak aan een strategische aanpak waarbij de deelnemer centraal staat en vooraf is onderzocht welke Marketing Strategie hier het best op aansluit. 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Voor welke doelgroep?

Online Trainingen zijn op diverse gebieden inzetbaar. Zowel voor het aanleren van vaardigheden als het vergroten van kennis. In het bedrijfsleven zien we een groeiende vraag naar trainingen voor externe partijen alswel het opleiden van de eigen medewerkers. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw product gelanceerd wordt.

een nieuw product lanceren
upsellen

Hét Online Trainingsinstituut

Met welke doelstelling?

Het is belangrijk je vooraf af te vragen wat je met een Online Training wilt bereiken. Is het een manier om extra inkomsten te werven of heeft het vooral de doelstelling om meer naamsbekendheid te genereren? Is het een opzichzelfstaand product of is het een verkapt middel om te kunnen ‘upsellen’ naar een groter aanbod? En welke doelstelling heeft een deelnemer. Dat kan een individuele zijn maar ook een bedrijf of organisatie. 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Is er wel vraag naar?

Juist nu de Online Traingen elkaar om de oren vliegen is het zaak om vooraf te bepalen of er wel vraag naar is. Dat doen we aan de hand van een (kort) marktonderzoek. Vaak is het zo dat hiermee inzichten naar voren komen die helpen bij het beter afstemmen op de achterliggende behoefte van de klant. Bijvoorbeeld door kleine accentverschuivingen aan te brengen of de training anders te beschrijven in het aanbod.

onderscheiden van concurrent

Hét Online Trainingsinstituut

Hoe zit het met concurrentie?

Wie slim is kijkt niet alleen naar de klant maar ook naar de concurrent. Zijn er concurrenten die vergelijkbare trainingen aanbieden? En wat wil je als bedrijf of organisatie zelf anders doen? Hoe ga je je als aanbieder onderscheiden? Maar ook, welke Marketing Strategie gebruikt de concurrent en wat zul je dus beter moeten doen dan zij om succesvol te zijn? Door hier vooraf op in te steken maak je het jouw klanten gemakkelijker om voor jou te kiezen.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Hoe maken we het succesvol?

Door eerst een stapje terug te doen en even wat tijd te investeren in het uitwerken van de Marketing Strategie verlopen alle fases erna soepeler. De strategie werkt zo door in het opzetten van de training zelf maar ook bij de Marketing en Sales ervan. Zelfs wanneer het een interne training betreft. Een betere aansluiting op de markt betekent immers ook een verhoogd enthousiasme van de deelnemers.

aansluiten bij deelnemer
marketing team

Hét Online Trainingsinstituut

Klanten werven, hoe doe je dat?

Klanten werven is niet altijd eenvoudig. Toch kun je ervanuit gaan dat er  voldoende vraag is wanneer je vooraf hebt geinvesteerd in het uitwerken van de strategie. Nu komt het erop aan dat je de juiste Marketing Tools inzet voor jouw doelgroep. Dat je weet hoe en waar je hen kunt bereiken. Het Online Trainingsinstituut heeft een team van ervaren marketeers die goed thuis zijn in de mogelijkheden en je het werk uit handen nemen.  

Hét Online Trainingsinstituut

Professionele E-Learning Module

Het Online Trainingsinstituut helpt bedrijven en organisaties die een succesvolle Online Training willen van A tot Z. 

  • De strategiebepaling
  • Het opzetten van de training
  • De didactische vaardigheden
  • De grafische ondersteuning
  • Het opzetten van een Online Leeromgeving
  • De Marketing en de Sales 
  • Of de interne communicatie

Heb je vragen over wat het Online Trainingsinstituut voor jouw bedrijf or organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag. Bel 06 29563450 of stuur ons een bericht.

strategie bepalen

Het Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Het Online Trainingsinstituut

Omdat je samen meer bereikt

Er komt veel kijken bij het opzetten van een Online Training. Zeker wanneer je als bedrijf of organisatie nog weinig ervaring hiermee hebt. Het vraagt vaak tijdelijk om een hoge inspanning terwijl het een langdurig resultaat geeft. Het Online Trainingsinstituut adviseert, ondersteunt en neemt een hoop praktische zaken uit handen

De leeromgeving

Een betrouwbare techniek achter een Online Training is het halve werk.

Didactisch sterk

Didactische vaardigheden maken dat je de aandacht vast houdt.

Trainingsplatform

Een trainingsplatform ontwikkelen voor meerdere trainingen

Community

Samen kom je verder door te leren van elkaar in de community.

Het Online Trainingsinstituut

Mis die boot niet

Dat de gedachte aan het opzetten van een Online Training een hoop vragen oproept is logisch. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling die plotseling heel hard gaat. De tijd van dat de early adopters erin sprongen is wel voorbij. Online Trainingen zijn er in alle soorten en maten. Voor particulieren en bedrijven. De vraag is groot en het aanbod snel stijgend. Dit is hét moment om mee te profiteren van de vele kansen die een Online Training biedt.

Neem contact op

Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450