Hét Online Trainingsinstituut

SEO: De Vindbaarheid

Het opzetten van een Online Training wordt voor steeds meer bedrijven interessant. De coronacrisis heeft ons geleerd dat we veel van onze activiteiten prima online kunnen doen. Veel meer dan wij dachten. Maar hoe weet je nu waar je het beste op in kunt steken en of dat wel succesvol zal zijn? Het Online Trainingsinstituut start elk project met een strategiesessie met een ervaren marketeer. 

 

Wat is SEO

Hét Online Trainingsinstituut

Wat is SEO eigenlijk?

Tegenwoordige weten we allemaal wel ongeveer wat SEO is – de organische vindbaarheid in zoekmachines als Google. Maar SEO is meer. Het is de ultieme manier om in contact te komen met mensen van buiten jouw bestaande netwerk op een manier die direct aansluit bij diens behoefte of wens. En dat betekent dat je al een stuk dichter bij de daadwerkelijke verkoop bent. 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Hoe kom je bovenin de zoekresultaten?

Dat is een hele goede vraag! Bovenaan de zoekresultaten komen op het onderwerp van jouw Online Training is niet eenvoudig. Maar het kan wel en het brengt je erg veel voordelen. Het Online Trainingsinstituut heeft diepe wortels in de SEO en kan je als geen ander hierbij ondersteunen. Dat doen wij door SEO te verwerken in elk onderdeel van de algemene Marketing Strategie.

seo zoekresultaat
SEO strategie

Hét Online Trainingsinstituut

Waarom je een strategie nodig hebt?

Zonder strategie heb je geen idee wat je moet doen om succesvol te zijn en met welk doel. Je hebt niet goed helder wie jouw doelgroep is en hoe je hen het beste benadert via zoekmachines. Bovendien zijn er zo eindeloos veel dingen die bijdragen aan jouw vindbaarheid dat het erg prettig is wanneer je weet wat voor jou het beste werkt. Denk aan de SEO Techniek, de SEO Structuur, de SEO Content en het SEO Linkbuilden.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

De SEO Techniek

Of je nu een webshop hebt waarbinnen je de training verkoopt of een online leeromgeving, een website of dat je jouw training via een ander kanaal zoals Facebook, LinkedIn etc. verkoopt, wanneer je in zoekmachines gevonden wilt worden moet je er voor zorgen dat jouw informatie en jouw training gevonden kan worden. Daarvoor is het van belang dat de robot van jouw zoekmachine jouw informatie kan indexeren, kan beoordelen. Dat vraagt om een bepaalde techniek. Dat is dus een voorwaarde waar jij aan moet voldoen.

SEO techniek
SEO Keywords

Hét Online Trainingsinstituut

De SEO Structuur

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor SEO is dat het gebouwd wordt op basis van een SEO Structuur die aansluit bij de algemene Marketing Strategie en is voorzien van de belangrijkste SEO Keywords. De woorden die jouw klanten gebruiken om jou en jouw online training te vinden. Deze structuur helpt je bovendien bij alle andere marketingactiviteiten die volgen. Hoe precies? Dat leggen we je graag uit.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

De SEO Content

SEO Content is misschien wel het bekendste onderdeel van SEO. We weten inmiddel allemaal wel dat je bepaalde woorden op bepaalde plaatsen moet zetten om beter vindbaar te zijn. Maar de creatie van goede SEO Content die ook daadwerkelijk zorgt voor een hogere vindbaarheid die ook nog aansluit bij de behoefte van jouw ideale klant én hen aanzet tot aanschaf van jouw Online Training gaat veel verder. 

SEO content
Samen onderzoeken

Hét Online Trainingsinstituut

Help! Ik heb geen klanten voor mijn Online Training

Heb je al een training en lukt het je niet of onvoldoende om klanten te werven? Geen nood! Het Online Trainingsinstituut helpt je graag. Bel of mail ons gerust en wij vertellen je direct hoe het ervoor staat met jouw Marketing en de vindbaarheid van jouw verkoopkanaal.

Hét Online Trainingsinstituut

Waarom SEO zo belangrijk is

Het Online Trainingsinstituut helpt bedrijven en organisaties die een succesvolle Online Training willen van A tot Z. 

  • Jouw klanten zijn naar jou op zoek
  • SEO bezoekers kopen sneller
  • Groeien doe je buiten je netwerk
  • Je krijgt meer zichte op de behoeftes
  • Het geeft langdurig resultaat
  • Je genereert een passief inkomen
  • Klanten verwachten je te vinden

Heb je vragen over wat het Online Trainingsinstituut voor jouw bedrijf or organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag. Bel 06 29563450 of stuur ons een bericht.

Klant volgt Online Training

Hét Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Hét Online Trainingsinstituut

Omdat je samen meer bereikt

Er komt veel kijken bij het opzetten van een Online Training. Zeker wanneer je als bedrijf of organisatie nog weinig ervaring hiermee hebt. Het vraagt vaak tijdelijk om een hoge inspanning terwijl het een langdurig resultaat geeft. Het Online Trainingsinstituut adviseert, ondersteunt en neemt een hoop praktische zaken uit handen

De leeromgeving

Een betrouwbare techniek achter een Online Training is het halve werk.

Didactisch sterk

Didactische vaardigheden maken dat je de aandacht vast houdt.

Trainingsplatform

Een trainingsplatform ontwikkelen voor meerdere trainingen

Community

Samen kom je verder door te leren van elkaar in de community.

Hét Online Trainingsinstituut

Mis die boot niet

Dat de gedachte aan het opzetten van een Online Training een hoop vragen oproept is logisch. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling die plotseling heel hard gaat. De tijd van dat de early adopters erin sprongen is wel voorbij. Online Trainingen zijn er in alle soorten en maten. Voor particulieren en bedrijven. De vraag is groot en het aanbod snel stijgend. Dit is hét moment om mee te profiteren van de vele kansen die een Online Training biedt.

Neem contact op

Hét Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450