Hét Online Trainingsinstituut

Chantal Bakker

Senior Marketeer, oprichter en mede-eigenaar Hét Online Trainingsinstituut

Het opzetten van een Online Training wordt voor steeds meer bedrijven interessant. De coronacrisis heeft ons geleerd dat we veel van onze activiteiten prima online kunnen doen. Veel meer dan wij dachten. Maar hoe weet je nu waar je het beste op in kunt steken en of dat wel succesvol zal zijn? Het Online Trainingsinstituut start elk project met een strategiesessie met een ervaren marketeer.

Cambridge University

Hét Online Trainingsinstituut

Senior Marketeer

Chantal Bakker studeerde onder meer klassieke Marketing aan de Universiteit van Cambridge in Engeland. De basisprincipes die ten grondslag liggen aan alle facetten van Marketing kent zij als geen ander. Of het nu gaat om Branding, SEO, Content Marketing, Social Media Marketing of Sales Funnels, Chantal staat in haar benadering voor Customer Centric Marketing waarbij de klant centraal staat in de strategie die wordt bepaald. Het is immers de klant die bepaalt. 

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Online & Offline Marketing

Over Online Marketing is een hoop te doen. Er komen steeds meer tools bij. Niet verwonderlijk dat je als bedrijf, onderneming of instelling niet meer weet hoe je het beste online klanten kunt werven. Chantal is hier duidelijk over. Zorg voor een goede basis strategie als vertrekpunt en bepaal waar jouw klanten zich bevinden en waar zij gevoelig voor zijn. Wanneer je die twee ingrediënten van Marketing met elkaar te combineert weet je wat je moet doen en waar je dat moet doen. Of je dat vervolgens handmatig wilt doen, wilt uitbesteden of wilt automatiseren is een andere vraag. Daar besteedt Hét Online Trainingsinstituut ruim aandacht aan.

online cursus
Chantal-Bakker -Online-Trainingsinstituut

Hét Online Trainingsinstituut

Marketing & Trainingen?

Chantal heeft net als Andrea naast haar professie als Marketeer een verleden in het onderwijs. Het geven van trainingen of cursussen is haar niet vreemd. Nu de digitale ontwikkelingen elkaar razend snel opvolgen was het voor Chantal dan ook een logische stap om zich specifiek bezig te houden met de Marketing van Online Trainingen. Een training kan nog zo goed zijn, wanneer niemand weet dat hij bestaat mist hij zijn doel.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

GLOBAL LEXIS Online Marketing

Chantal heeft voor diverse grote corporate organisaties gewerkt. Daarnaast heeft zij vele ZZP-ers en MKB-ers geholpen met het bepalen van hun Marketing Strategie. Dat doet zij als eigenaar van GLOBAL LEXIS Online Marketing. Het marketingbureau dat Chantal in 2003 heeft opgericht. Wie de ontwikkelingen van het online klimaat een beetje heeft gevolgd begrijpt zo dat Chantal de ontwikkelingen op de voet heeft gevolgd. Zij kan je dan ook als geen ander vertellen wat wel werkt en wat niet. 

Klant volgt Online Training
Coachingsessie

Hét Online Trainingsinstituut

Marketing moet je doen

Uiteindelijk is Marketing iets wat je moet doen. Wat je mee laat wegen in alle beslissingen die je neemt wanneer je een Online Training op zet. Of het nu gaat om het bepalen van het onderwerp, de doelgroep, de naam of de meer complexere strategie. Marketing zit overal doorheen. Zelfs wanneer je wat minder weloverwogen besluiten neemt. Daarnaast zul je flink aan de bak moeten om te zorgen voor klanten. Het blijft dan ook niet alleen bij het opzetten van een goede training. Voel je daar weinig voor? Besteed het dan uit aan het Hét Online Trainingsinstituut.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Enkele voorbeelden

Je kunt Chantal benaderen voor vragen over o.a.:

 • Online Marketing Strategie
 • Sales Funnels
 • Organische vindbaarheid (SEO)
 • Online adverteren
 • Het bouwen van websites
 • Social Media Marketing
 • Content Marketing
 • De verhouding Marketing & Sales
 • PR & Communicatie
 • Podcasting als Marketing Tool

Alles wat jij kunt doen om klanten te werven voor jouw Online Training.

SEO strategie
De rol van marketing

Hét Online Trainingsinstituut

Weten wat je klanten niet vertellen

Vaak weten jouw klanten ook niet goed wat ze willen. Wat de oplossing is van hun probleem. En toch komen ze vaak bij je met de vraag naar, juist ja…. die schijnbare oplossing. Dat geldt ook voor Online Trainingen. Wanneer je niet heel goed scherp hebt waarom jouw klanten een Online Training willen volgen (of misschien wel moeten volgen) worden het nooit tevreden klanten. Door met een Marketeer als Chantal aan de slag te gaan nog voordat je de training ontwikkelt sluiten de werkelijk behoefte van de klant en jouw aanbod (zowel algemeen als inhoudelijk) beter aan en zul je dus succesvoller zijn.

Hét Online Trainingsinstituut

Professionele E-Learning Module

Het Online Trainingsinstituut helpt bedrijven en organisaties die een succesvolle Online Training willen van A tot Z. 

 • De strategiebepaling
 • Het opzetten van de training
 • De didactische vaardigheden
 • De grafische ondersteuning
 • Het opzetten van een Online Leeromgeving
 • De Marketing en de Sales 
 • Of de interne communicatie

Heb je vragen over wat het Online Trainingsinstituut voor jouw bedrijf or organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag. Bel 06 29563450 of stuur ons een bericht.

een goede lay-out verhoogt het leerrendement

Hét Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Hét Online Trainingsinstituut

Omdat je samen meer bereikt

Er komt veel kijken bij het opzetten van een Online Training. Zeker wanneer je als bedrijf of organisatie nog weinig ervaring hiermee hebt. Het vraagt vaak tijdelijk om een hoge inspanning terwijl het een langdurig resultaat geeft. Het Online Trainingsinstituut adviseert, ondersteunt en neemt een hoop praktische zaken uit handen

De leeromgeving

Een betrouwbare techniek achter een Online Training is het halve werk.

Didactisch sterk

Didactische vaardigheden maken dat je de aandacht vast houdt.

Trainingsplatform

Een trainingsplatform ontwikkelen voor meerdere trainingen

Community

Samen kom je verder door te leren van elkaar in de community.

Hét Online Trainingsinstituut

Mis die boot niet

Dat de gedachte aan het opzetten van een Online Training een hoop vragen oproept is logisch. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling die plotseling heel hard gaat. De tijd van dat de early adopters erin sprongen is wel voorbij. Online Trainingen zijn er in alle soorten en maten. Voor particulieren en bedrijven. De vraag is groot en het aanbod snel stijgend. Dit is hét moment om mee te profiteren van de vele kansen die een Online Training biedt.

Neem contact op

Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450