Hét Online Trainingsinstituut

Andrea Lagerwey

Senior Opleidingskundige, mede-eigenaar Hét Online Trainingsinstituut

Het opzetten van een Online Training wordt voor steeds meer bedrijven interessant. De coronacrisis heeft ons geleerd dat we veel van onze activiteiten prima online kunnen doen. Veel meer dan wij dachten. Maar hoe weet je nu waar je het beste op in kunt steken en of dat wel succesvol zal zijn? Het Online Trainingsinstituut start elk project met een strategiesessie met een ervaren marketeer.

Andrea Lagerwey - Senior Opleidingskundige

Hét Online Trainingsinstituut

Senior Opleidingskundige

Andrea Lagerwey studeerde aan de Lerarenopleiding (Frans en Engels) en vervolgens Opleidingskunde. Vooral het ontwikkelen van lessen en trainingen trok haar aandacht en inmiddels heeft ze ruim 20 jaar ervaring met het geven en ontwikkelen van trainingen, bijvoorbeeld bij ABN AMRO.

De laatste jaren heeft zij zich verdiept in het Online Leren en sindsdien heeft ze al veel klanten begeleid in het ontwikkelen van een Online Training.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Trainingen ontwikkelen

Een Opleidingskundige houdt zich bezig met het ‘didactisch’ vormgeven van een training. Door te kijken naar hoe mensen leren en dat te verwerken in een training. Daardoor wordt een training makkelijker om te volgen, maar ook leuker.

Het ontwikkelen van trainingen is dan ook de puzzel van inhoud, vorm, creativiteit, didactiek, hoe mensen leren en techniek (platform). En uiteraard beschikbare tijd en middelen.

Door alle puzzelstukjes op de juiste manier te leggen, ontstaat er een Online Training die voor een grote groep deelnemers geschikt is.

Een Online Training als een puzzel

 

 

 

 

klantenbinding

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Achtergrond

In eerste instantie wilde Andrea na de Lerarenopleiding (’88) ‘iets’ met onderwijs voor volwassenen. Dat werd uiteindelijk ’trainen’.

Vervolgens werd ze trainer bij het contact center van een grote bank, kwam die wens uit in 1999. Ze was in die periode o.a. verantwoordelijk voor al het lesmateriaal als Senior Trainer.

Later, na haar studie Opleidingskunde (’05), besloot ze verder te groeien als trainer en coach. Daarom startte ze haar eigen bedrijf als zelfstandig trainer voor trainingsbureau’s en eigen opdrachtgevers.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Online & Offline Trainingen

De keuze om een training Offline of Online te geven, wordt door meerdere factoren bepaald. Vaak geldt: Online waar het kan, Offline waar het moet.

Andrea heeft veel ervaring met het geven en ontwikkelen van beide soorten trainingen. Vooral sinds Corona geeft ze regelmatig Trainingen via Online kanalen voor bijvoorbeeld UWV en ABN AMRO. En op dit moment bouwt ze mee aan E-learnings bij de Belastingdienst.

Dankzij deze ervaring is Andrea dé gesprekspartner, als het gaat om kiezen welke vorm het beste past bij de organisatie en de training.

Andrea traint via mobiel

 

 

Online aanwezig

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

De huidige trend

Covid-19 heeft de trainingswereld behoorlijk op haar kop gezet. Voorheen haalden veel trainers hun neus op voor Online Trainen. Wilde je echt iets bereiken, zo was de overtuiging, dan moest je fysiek je deelnemer zien. Alleen dan kon je bijsturen en feedback geven.

Tegenwoordig zijn veel trainers om. Zij  hebben ontdekt dat Online veel meer mogelijk is en dat het soms zelfs beter werkt dan Offline.

Maar belangrijker: Online Trainen blijft. Ook als er weer Offline getraind mag worden. De voordelen van “overal en altijd” wegen niet meer op tegen “altijd fysiek aanwezig zijn”.

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Bloom! training consultants

Bloom! training consultants is een trainingsbureau dat zich richt op het geven en ontwikkelen van trainingen. Andrea heeft via Bloom! gewerkt voor klanten als ING, ABN AMRO, Bouwmaat en UWV.

Tegenwoordig begeleidt Bloom! training consultants klanten die een Online Training willen opnemen in hun aanbod. Andrea helpt hen vanuit didactiek om Online Trainingen te ontwikkelen die een toegevoegde waarde hebben voor zowel de organisatie als de deelnemer.

Klant volgt Online Training

 

 

begeleiden Online Training maken

 

 

Hét Online Trainingsinstituut

Enkele voorbeelden

Je kunt Andrea benaderen voor vragen over o.a.

  • Het ontwikkelen van een Online Training
  • Een Offline Training ombouwen naar een Online Live Training
  • Het ontwikkelen van een interne E-learning
  • Het ontwikkelen van een Live Training (Online of Offline)
  • Het ontwikkelen en verzorgen van een Train-de-Trainer

 

Hét Online Trainingsinstituut

Een succesvolle Online Training

“Wij zijn pas tevreden als de deelnemer dat is.”

Bij iedere training horen de deelnemers centraal te staan. Zij zijn de afnemers, degene die successen hopen te behalen dankzij de training.

Of dit nu om communicatievaardigheden gaat of het bedienen van een nieuwe machine, hoe beter de training in elkaar steekt en aansluit, hoe groter het succes.

Maar een goede training alleen is niet voldoende; er hoort ook een goede strategie bij en een passend marketingverhaal. Zonder dat, kan de kwaliteit van de Training nog zo goed zijn; succesvol wordt hij pas wanneer deelnemers hem weten te vinden.

Heb je vragen over wat Hét Online Trainingsinstituut voor jouw bedrijf or organisatie kan betekenen? Wij helpen je graag. Bel 06 29563450 of stuur ons een bericht.

blije klant

Het Online Trainingsinstituut

Alles voor een professionele Online Training 

Marketing Strategie

Marktonderzoek

Keyword Onderzoek

Structuur bepalen

Leerstijlen uitwerken

Online Leeromgeving opzetten

Integratie met website en webshop

Community opzetten

Online Marketing van A tot Z

Hét Online Trainingsinstituut

Omdat je samen meer bereikt

Er komt veel kijken bij het opzetten van een Online Training. Zeker wanneer je als bedrijf of organisatie nog weinig ervaring hiermee hebt. Het vraagt vaak tijdelijk om een hoge inspanning terwijl het een langdurig resultaat geeft. Het Online Trainingsinstituut adviseert, ondersteunt en neemt een hoop praktische zaken uit handen

De leeromgeving

Een betrouwbare techniek achter een Online Training is het halve werk.

Didactisch sterk

Didactische vaardigheden maken dat je de aandacht vast houdt.

Trainingsplatform

Een trainingsplatform ontwikkelen voor meerdere trainingen

Community

Samen kom je verder door te leren van elkaar in de community.

Hét Online Trainingsinstituut

Mis die boot niet

Dat de gedachte aan het opzetten van een Online Training een hoop vragen oproept is logisch. Het is een relatief nieuwe ontwikkeling die plotseling heel hard gaat. De tijd van dat de early adopters erin sprongen is wel voorbij. Online Trainingen zijn er in alle soorten en maten. Voor particulieren en bedrijven. De vraag is groot en het aanbod snel stijgend. Dit is hét moment om mee te profiteren van de vele kansen die een Online Training biedt.

Neem contact op

Online Trainingsinstituut

Bel +31 629563450